zaterdag 10 november 2007

De charmes van een minnaar

De verassingen blijven komen. Het is als Assepoester zonder de slechte stiefmoeder en lelijke stiefzusters. Hij is niet de prins op het witte paard maar hij behandelt je koninklijk. Sophisticated. Hij laat je dingen zien met een nonchalance als was het altijd kerstmis.

Zijn handen lijken groter en weten hun weg te vinden ook al legt hij ze eenvoudig op je rug terwijl hij de deur voor je open houdt. Hij vertelt over kunst en literatuur en heeft een verfijnde smaak. Tegelijkertijd is hij brutaler en vuiler dan alle jongens van 18 bij elkaar.

Hij stuurt je een mooie anekdote op dik papier naar aanleiding van een gesprek dat ooit is gevoerd maar in het pakje dat later op de dag wordt bezorgd zit een collectie foto’s van jullie laatste samenzijn en dan bedoel ik niet een kiek op het terras. Hij belt op om je netjes uit te nodigen voor theater maar sms’t een andere keer ‘Neuken’. Geen vraagteken want het is geen vraag. Hij neemt je mee naar Stout en laat je het mooiste setje La Perla passen, dat moet je aanhouden want even later wil hij je ordinair nemen in het Vondelpark, gehaast je mooie culotte opzij schuivend.

Zijn muziekkeus is eclectisch maar wat je het meest verbaasd en heerlijk doet lachen is als hij een nummer als The Fix van Blackstreet opzet. Waarschijnlijk heeft hij dat nummer in zijn collectie vanwege de bijdrage van Slash, een beetje een oude rocker is hij wel maar het is hem natuurlijk ook niet ontgaan dat de tekst precies van toepassing is op jullie twee. En waarom het jou dan zo laat lachen? Toen het in de top 40 stond was jij 15 en waren zulke zaken nog niet aan de orde maar ongeduldig was je wel. Jaren later stoei je met je oudere minnaar die je kennis laat maken met nieuwe dingen en hoewel je zoveel wijzer en ervaren bent dan toen, het contrast kan niet groter zijn, heel even ben je weer 15 op dat moment.

Geen opmerkingen: